De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Je wordt een handicap aangemeten in Café op 2

Diverse organisaties: Wij Staan Op, Soga, Disabilities Studies
04-10-2017 - 04-10-2017
14:00 - 17:00
Almere
Stadhuisplein 2
Je wordt een handicap aangemeten in Café op 2

Een dwarsleasie, doof, slechtziend, bedenk het maar. Een handicap kan je zomaar overkomen. Onze maatschappij is nog niet helemaal toegerust op mensen met een beperking. Tijd om te ontdekken wat wel en wat nog niet toegankelijk is in Almere.

Horeca, drogist, markt of zelfs stadhuis is voor twintig procent van de mensen moeilijk toegankelijk. Je komt gewoon niet naar binnen, de informatie is niet goed leesbaar, de akoestiek is belabberd of je kan niet naar het toilet. In het Almeerse cafeop2 worden bezoekers van 'De week van de toegankelijkheid' een handicap aangemeten en kunnen met een begeleider op stap om zo te merken hoe de wereld vanuit het perspectief van iemand met een beperking is. Organisaties als Wij Staan Op!, Soga, Abri, ‘Werken met je hart’ en anderen zijn aanwezig in het café om geïnteresseerden te woord te staan. Want samen kunnen we een toegankelijke wereld creëren, en zo moeilijk is dat soms helemaal niet.
Eerste contactpersoon: Gerda van Wees gerda.vanwees@disabilitystudies.nl
Tweede contactpersoon: Marcel Kolder info@marcelkolder.nl

Snel naar