De Week van de Toegankelijkheid gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

5D SPEELT: twee toegankelijke theatervoorstellingen

5D
06-10-2017
20:30
Amsterdam
Haarlemmerplein 7
5D SPEELT

2 Voorstellingen met een nagesprek olv Chris Keulemans (journalist, voormalig directeur van De Balie, oprichter Tolhuistuin).

1. Italië versus Albanië
Idee en regie: Beer Boneschansker. Spel: Vincent Bendervoet en Nick Bijl
Het is de nacht van 24 op 25 maart 2017. De avond ervoor heeft Italië Albanië verslagen in de kwalificatieronde voor het EK. Midden in de nacht ontmoetten twee voetbalfans elkaar, de een uit Italië en de ander uit Albanië. Wat hen bindt is dat ze allebei een handicap hebben en allebei achtergelaten zijn door hun supportersgroep. Hun verschillende achtergrond blijkt geen bezwaar om maskers af te leggen, eerlijk tegenover elkaar te zijn en hun dromen te delen.

Italië versus Albanië is een voorstelling over kiezen voor wie je zelf echt bent in de vorm van een romantische komedie.

2. Raphael
Idee, spel en regie: Klemens Patijn en Maurits van den Berg
Op een zonnige koude wintermorgen sluit de 20 jarige Raphaël de deur van zijn studentenkamer. Hij is gekleed in een zwarte joggingbroek, een T-shirt en een paar gymschoenen. Hij rent door het park, doet rek- en strek oefeningen. Sprint een heuvel op. Passeert een middelbare school, struikelt, schuurt met zijn bovenlip over de grond, slaakt een diepe zucht en blijft dood op de grond liggen.
Raphaël had geen portemonnee of persoonsbewijs op zak. Zijn identiteit was onbekend. Het enige mogelijke aanknopingspunt dat de politie had, was de opdruk op zijn T-shirt: ‘Café de Corenmaet Breda’. De politie nam een foto van de jongen en ging met deze foto naar dit café.
Het gonsde ’s avonds al door de stad dat er iets met Raaf was. Ik wist zeker dat het niet waar was, dat iedereen zich vergistte. Ik had hem gisteravond laat nog over de telefoon gesproken en we zouden morgen weer samen gaan lopen.
‘Raphaël’ wordt een muzikale voorstelling, een ode aan de vriendschap om te herinneren en herbeleven. Een ontrafeling over hoe het leven een loopje met je neemt en hoe de dood een eigen leven gaat leiden.
Wat is vriendschap eigenlijk? Waarom wordt je vrienden en met wie? Wanneer, voor hoelang en hoe dan? Kun je ook leven zonder vrienden?

Ruimte is toegankelijk voor rolstoelen, aangepast toilet om de hoek, gebarentolk
Kaartverkoop: www.roodebioscoop.nl/Extra-voorstellingen/587-5D-Speelt

Snel naar