Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Speeltuin ’t Kwekkeltje in het Brabantse Rosmalen is de 25e speelplek in Nederland waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen. De Speeltuinbende heeft hiermee zijn eerste doelstelling gehaald.

Speeltuin ’t Kwekkeltje opent dagelijks de poorten voor kinderen met en zonder handicap. De speeltuin wordt helemaal gerund door vrijwilligers en kinderen kunnen er gratis spelen. De speeltuin is zo groot als een voetbalveld en er komen jaarlijks zo’n 40.000 kinderen uit de wijde omtrek van Rosmalen.

Speeltuinbende
’t Kwekkeltje werd uitgebreid getest door de Speeltuinbende: een groep kinderen met en zonder beperking. Met de Speeltuinbendebus reizen ze door Nederland om speelplekken te testen. Kan ik de speeltuin inkomen? Hoe zit het met de toiletten? Welke toestellen kan ik niet bespelen met mijn handicap? Deze en andere vragen nam het testteam mee.

Kaartje
De Speeltuinbende, een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), heeft een handig landkaartje op de website met toegankelijke speeltuinen. En voor al die andere speelplekken: het zou natuurlijk zo moeten zijn dat je als kind met een beperking overal kunt spelen. Dus voor alle nog niet- toegankelijke speelplekken in Nederland geldt: werk aan de winkel!

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024