Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Hoe toegankelijk zijn verenigingen in uw gemeente of regio? Zijn mensen met een beperking welkom en kunnen zij meedoen? Als lid, als vrijwilliger, als bezoeker? 
Op donderdag 4 juni is er in Helden, gemeente Peel en Maas, een netwerkbijeenkomst over de toegankelijkheid van verenigingen. We nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen.

Wat kan een vereniging doen om toegankelijker te worden voor mensen met een beperking? Hoe kunnen mensen met een beperking aandacht vragen voor de drempels die zij ervaren? Hoe kan een gemeente deelname aan het verenigingsleven bevorderen? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de zes regionale netwerkbijeenkomsten die de Week van de Toegankelijkheid organiseert.

Tijdens de netwerkbijeenkomst in Peel en Maas vertellen regionale verenigingen, organisaties en mensen met een beperking zelf over hun ervaringen. Inspirerende voorbeelden laten zien dat toegankelijkheid win-win situaties oplevert: voor verenigingen en voor mensen met een beperking. Daarnaast kunt u vragen stellen en samen van gedachten wisselen over de kansen die er zijn om verenigingen uitnodigend  te maken voor mensen met beperkingen.

Netwerkbijeenkomst in Helden

Verenigingen, ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en belangenbehartigers zijn uitgenodigd voor de netwerkbijeenkomst op donderdag 4 juni van 19:00 uur tot 22:00 uur in Helden (gemeente Peel en Maas). Dat is ruim voor de Week van de Toegankelijkheid, zodat er voldoende tijd is om zelf een activiteit voor de Week te organiseren. 

Programma

Samen met wethouder Raf Janssen van Peel en Maas, verenigingsdeskundige Esther van den Bor van Platform Gehandicapten Weert, ervaringsdeskundige en enthousiast golfer Jan van Rijswijk en een aantal organisaties die beleidsmatig werken aan toegankelijkheid, bieden wij u een interactief en boeiend programma met daarin:
•    informatie over toegankelijkheid en persoonlijke ervaringen van mensen met een beperking
•    inspirerende voorbeelden en concrete tips om zelf aan de slag te gaan
•    de kans om mensen, verenigingen en andere organisaties te ontmoeten om samen in uw gemeente/regio initiatieven te nemen
•    voorbeelden en mogelijkheden om positieve initiatieven te belonen
•    carrousel: drie ronden gesprekstafels om kennis en ervaringen uit te wisselen over deelonderwerpen 
De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024