Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Op woensdag 9 september a.s. zal de Rollatorloop voor de derde keer plaatsvinden in het Olympisch Stadion. De Rollatorloop is een wandeltocht voor iedereen die in het bezit is van een rollator. 

De Rollatorloop is de finale van het wandelseizoen: meedoen is belangrijker dan winnen. Bewegen is dé manier om zo lang mogelijk gezond te blijven, maar daarnaast biedt de Rollatorloop de gelegenheid andere actieve ouderen te ontmoeten.
Voorafgaand aan de Rollatorloop in het Olympisch Stadion kan er worden getraind bij verschillende wandelclubs. Deze wandelclubs zijn o.a. in het leven geroepen om te trainen voor de Rollatorloop, maar vooral ook om de hele zomer in beweging te blijven. Natuurlijk is deelname aan de wandelclub ook mogelijk als u niet mee wilt doen aan de grote Rollatorloop.

Terugblik

Wat vijf jaar geleden in het Flevopark in Amsterdam begon als een kleinschalig evenement voor de buurt, is nu uitgegroeid tot een van de  grootste sportieve evenementen voor ouderen in ons land. Vorig jaar gingen ruim 300 enthousiaste deelnemers aan de Rollatorloop van start in het Olympisch Stadion. De sportievelingen konden kiezen uit een afstand van 400, 1000 of 2500 meter. Zij werden opgewarmd door opzwepende deuntjes uit een draaiorgel en een accordeonist. Onder toeziend oog van veel toeschouwers en fans werd er aan iedere deelnemer na de loop een medaille uitgereikt.

Aanmelden

Aanmelden via de website www.rollatorloop.nl of telefonisch via T 020 3054400. Gratis vervoer van en naar het Olympisch Stadion kan geregeld worden via Martin Vlug: m.vlug@connexxion.nl.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024