Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

De Wet gelijke behandeling bepaalt dat ook de horeca toegankelijk moet zijn voor iedereen. Bij de start van de Week van de Toegankelijkheid kunt u met al uw vragen over deze wetgeving, het VN-verdrag handicap én uw rechten terecht bij het  #samenonbeperkt café van het College voor de Rechten van de Mens. 

Onbeperkt koffie!

Op maandag 3 oktober zorgt het College in Utrecht voor iets waar vrijwel niemand zonder kan op een maandag: koffie! Het College wordt maandag 3 oktober omgetoverd tot een gezellig en toegankelijk café. u kunt daar dan met al uw vragen over de wetgeving en het VN-verdrag terecht. 

  • Wat: #Samenonbeperkt koffie drinken
  • Waar: College voor de Rechten van de Mens,  Kleine Singel 1-3,  3572 CG Utrecht
  • Wanneer: 3 oktober, tussen 10 en 12 uur en tussen 14 en 16 uur
  • Vragen: Renée Tuijnman via r.tuijnman@mensenrechten.nl of via (030) 888 38 88

Aanmelden

Graag vooraf aanmelden bij Michèle Looije, m.looije@mensenrechten.nl onder vermelding van naam, evt. organisatie, aantal personen en of u van plan bent ’s ochtends of ’s middags te komen.

Het College voor de Rechten van de Mens

Mensenrechten zijn er voor iedereen. Het College stimuleert dat de rechten van mensen met een beperking in de praktijk worden toegepast. Het brengt dialoog tot stand, geeft voorlichting over het VN-verdrag en doet aanbevelingen. 

Vragen

Met klachten en vragen over toegankelijkheid van horeca en het VN-verdrag kunt u bij het College terecht. Het College kan bekijkt of een bepaalde situatie in strijd is met de wetgeving gelijke behandeling. Informatie: www.mensenrechten.nl, mailen naar info@mensenrechten.nl of op werkdagen tussen 10 en 16 uur bellen met (030) 888 38 88.   

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024