Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

De Europese Commissie start voor de zesde keer haar wedstrijd voor voor toegankelijke steden: de 'Access City Award'. Steden met meer dan 50.000 inwoners kunnen meedoen zich kandidaat te stellen voor de Award.

Sinds 2010 worden met de Access City Award steden beloond die zich inzetten voor het toegankelijker maken van omgevingen in alle aspecten van het leven, waardoor steden voor iedereen inclusiever en toegankelijker worden. Elke editie omvat goede voorbeelden van projecten, die het enthousiasme en de betrokkenheid onderstrepen van steden in de hele EU om de toegankelijkheid voor mensen met een handicap en voor senioren te faciliteren.

De afgelopen jaren hebben meer dan 200 steden zich voor de Award ingeschreven. De projecten die door de steden zijn voorgedragen, getuigen van een grote rijkdom aan ideeën om steden voor iedereen tot een betere woonplek te maken.

De Awards worden op 7 december 2015 in Brussel aan vijf steden in de EU uitgereikt tijdens een ceremonie die samenvalt met de jaarlijkse conferentie ter gelegenheid van de Europese dag van mensen met een handicap. De prijs erkent en viert de inspanningen die de winnende steden zich hebben getroost om openbare ruimten, zoals woonvoorzieningen, speeltuinen, werkomgevingen, openbaar vervoer of communicatietechnologieën, toegankelijker te maken voor mensen met een handicap en senioren. De editie van 2016 bestaat uit een eerste, tweede en derde prijs, plus twee nieuwe speciale vermeldingen.

Inschrijven

Steden moeten uiterlijk 10 september 2015 het online aanvraagformulier hebben ingevuld en verstuurd.

Meer informatie

Lees meer over de Awards op de website van de Europese Commissie.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024