Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Maak kennis met de mensen om wie het gaat. Zoals Kim: 'Als Nederland toegankelijker is, ben ik minder afhankelijk. Dan ben ik pas echt zelfstandig.' Goed kunnen uitgaan, hoort gewoon bij kunnen meedoen in de samenleving.

Kwetsbare Held (Wout van Wengerden) correspondent van de Week van de Toegankelijkheid was gister bij de feestelijke aftrap van de Week van de Toegankelijkheid in Breda. Hij heeft een vlog gemaakt van deze bijzondere ochtend. 

Bekijk de vlog via deze link: https://youtu.be/JVUmAXzZbuo

Sprekers op deze bijeenkomst waren: Miriam Haagh (wethouder Zorg Breda, PvdA), Anne Kuik (Tweede Kamerlid woordvoerder Zorg, CDA), Jac de Bruijn  (lid van de Raad van Bestuur van zorginstelling Prisma) en Kim Beenhakker (lid van het Cliëntenplatform en de werkgroep ‘Meer dan recht’). Zij vertelden over het belang van een toegankelijke samenleving. 

De acteurs van theaterwerkplaats Tuiri (www.theatertiuri.nl) brachten een ontroerend en inspirerend theater-intermezzo. Tot slot werd door Miriam Haagh en Kim Beenhakker fototentoonstelling ‘Ps, Let me Be’ van Prisma geopend.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024