Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Tot en met de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 10 oktober) is het elke vrijdag vlaggendag. Iedereen kan een toegankelijke vereniging voordragen die een vlag verdient. De eerste twee vlaggen gingen naar sportclub Litac in Lichtenvoorde en Handboogvereniging Noorderpijl in Leek.

Op vrijdag 11 september ging de Welkom bij de club-vlag naar tafeltennis- en dynamictennisvereniging Litac in Lichtenvoorde. Litac werd voorgedragen door stichting BOOG (Belangen Organisatie Oost Gelre). ‘Bij Litac staan de deuren open voor iedereen, zowel voor prestatie als voor recreatie, van jong tot oud’, vertelt Theo Bloemenkamp van BOOG. ‘De vereniging besteedt volop aandacht aan mensen met beperkingen die willen sporten. De trainsters hebben hiervoor speciale opleidingen gevolgd.’ Litac biedt dynamictennis (dat wordt gespeeld met een zachte bal) voor zowel de jeugd als voor senioren. ‘Verder is er tafeltennis en schuiftafeltennis met ruime begeleiding. De spelers zijn reuze enthousiast!’ BOOG gaat de vlag zelf aan Litac overhandigen tijdens de Week van de Toegankelijkheid.

Handboogschieten

De allereerste ‘Welkom bij de club’-vlag ging op vrijdag 4 september naar  Handboogvereniging Noorderpijl in Leek. De vereniging werd voorgedragen door Willem van Wierst. Na een actief leven als beroepsmilitair werd hij in 2001 getroffen door een hersenvliesontsteking. Daardoor is hij nu (bijna) blind. Desondanks is hij elke week op het veld te vinden om te schieten. Van Wierst vertelt: ‘Ik ben er bijzonder trots op dat de vrijwilligers van de Noorderpijl zich zo hebben ingezet om de vereniging voor mij toegankelijk te maken. Dankzij hun inspanningen kan ik als volwaardig lid van de club deelnemen aan de activiteiten en wedstrijden.’

Ook meedoen? 

Of het nu gaat om voetbal, de schaakclub of een wijkvereniging: het komt vaak voor dat verenigingen niet goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Kent u een vereniging, of bent u zelf actief in een vereniging, die goed toegankelijk is voor mensen met een beperking? Stuur een mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl en beschrijf hierin welke vereniging u voordraagt en waarom u vindt dat deze vereniging een vlag verdient. Vermeld daarbij ook de naam, het adres en de website van de vereniging die u voordraagt.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024