Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Het festivalseizoen is vol op stoom. Wijn bij het eten, biertje met je vrienden of een pilletje op een festival. Voor veel jongeren is dat heel gewoon. Maar als je chronisch ziek bent, is het vaak (extra) oppassen geblazen. Alcohol en drugs kunnen een slechte invloed hebben op je chronische aandoening of op de werking van je medicijnen.

All of me

Via de website van All of me (organisatie voor jongeren met een chronische aandoenig) krijg je hierover informatie. Jorn, 20 jaar: ‘Als ik zoek op mijn chronische aandoening in combinatie met alcohol of drugs, krijg ik alleen maar te lezen dat ik het niet moet nemen. Maar ik lees nooit de ervaring van iemand die het wel deed. Ik hoef geen advies, maar zoek wel info. Dan kan ik zelf mijn eigen keuze maken.’

Kies bewust

Als je goed op de hoogte bent van alle ins en outs, kun je bewuste keuzes maken. Daarom vind je bij het thema ‘Alcohol & Drugs’ veel informatie, ook specifiek in relatie tot jouw chronische ziekte. Leer de invloed van alcohol en drugs op jouw lichaam kennen. Dit helpt om voor jezelf te bepalen hoe je ermee om wilt gaan. Er staan ook ervaringen op van andere jongeren met een chronische zieke.
De informatie is te vinden via: http://www.allofme.nl/alcohol-drugs/ (eerst aanmelden met je emailadres).

Bron: ALL OF ME

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024