Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

In de Week van de Toegankelijkheid is de app Sportdrempelvrij officieel in gebruik genomen. De app Sportdrempelvrij is sinds vandaag voor iedereen gratis te downloaden (klik hier voor de versie in Apple en hier voor de versie in Android). Met de app kunnen mensen met een beperking sportaccommodaties beoordelen op hun toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid.

App succesvol getest in Zeist

In Zwembad Dijnselburg in Zeist is de app voor het eerst uitgebreid getest. Jos Sprenkels van het Gehandicapten en Patiënten Platform Zeist deed de test samen met Sander Jansen, wethouder Sport van de gemeente. Zowel het zwembad als de app zelf kwamen glansrijk uit de eerste beoordeling en test. RTV Utrecht was bij de test aanwezig en maakte tv- en radio-opnames. Deze zijn hier te zien en te beluisteren.

Voor mensen met een beperking is behoefte aan goede informatie over sportmogelijkheden. Zodat je weet waar je terecht kan en je vooraf kunt inschatten wat je bij een sportaccommodatie kunt verwachten. Met deze app kun je zien wat sporters met een beperking van de toegankelijkheid vinden. – Ieder(in)

Kijk voor meer nieuws over de Week van de Toegankelijkheid op Facebook en Twitter. 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024