Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

De Week van de Toegankelijkheid 2022 zit erop. We kijken tevreden terug op een week vol activiteiten. Aan de hand van reacties uit ons netwerk en op onze social media-kanalen, en op basis van de vele Google-meldingen kunnen we vaststellen dat overal in het land organisaties de Week hebben aangegrepen om aandacht te vragen voor toegankelijkheid. Vooral lokaal heeft de Week veel aandacht gekregen.

Gewoon Welkom

Het thema van 2022 was Gewoon Welkom. Daarmee vroegen we dit jaar speciale aandacht voor sociale toegankelijkheid. Sociale toegankelijkheid gaat over hoe we met elkaar omgaan. Dat je gewoon wordt aangesproken bijvoorbeeld, en dat er rekening gehouden wordt met wat je wilt en kunt. In veel activiteiten kwam dit thema op leerzame, creatieve en inspirerende wijze terug. Een indruk hiervan krijg je door op sociale media te zoeken op hashtags #GewoonWelkom en #WeekVanDeToegankelijkheid.

Lokale platforms actief

Veel lokale platforms hebben dit jaar meegedaan aan de Week, al dan niet samen met de eigen gemeente. We lichten er een paar uit:

Waaier ‘Welkom bij…’

Speciaal voor deze Week hebben we, samen met werkgroep Toegankelijk Groningen, een waaier gemaakt met tips hoe je op een prettige manier contact legt met mensen met een beperking. Deze Waaier ‘Welkom bij…’ is uiteraard ook na de Week voor iedereen gratis te downloaden en in te zetten bij bijeenkomsten en andere activiteiten. Maak daar gebruik van!

Dank voor het meedoen dit jaar; op naar 2023

Wij willen iedereen die dit jaar meegedaan heeft aan de Week heel hartelijk danken voor de inzet en alle inspanningen. We hopen dat ook jullie tevreden terugkijken op de Week. We hopen dat iedereen ook volgend jaar weer meedoet. De Week van de Toegankelijkheid 2023 is van 2 oktober t/m 7 oktober. Het thema zullen we in het voorjaar van 2023 bekend maken.

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024