Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Naar aanleiding van de Week van de Toegankelijkheid trekken de CD&V-Vrouwen en -Senioren aan de alarmbel. De kasseien aan de kerk in Kruibeke zorgen volgens Vrouw & Maatschappij en de CD&V-Senioren voor een gevaarlijke situatie. Het Onze-Lieve-Vrouwplein is al lang voorwerp van discussie. De kasseien liggen er immers oneffen en gevaarlijk bij.

‘Ouderen klagen over de moeilijke begaanbaarheid en hebben schrik om te vallen’, zegt voorzitter Hubert De Gendt van CD&V-Senioren in Nieuwsblad.be. ‘Als het geregend heeft kan het bovendien bijzonder glad zijn.’ ‘Het is hier niet alleen gevaarlijk voor minder mobiele mensen’, vult voorzitster Maria Van Ruyssevelt van Vrouw & Maatschappij aan. ‘Je zal hier als vrouw maar passeren op hoge hakken.’

Met witte lakens die betonstroken symboliseerden, toonden de verenigingen aan dat het niet veel moeite en geld moet kosten om op bepaalde plaatsen toegankelijke wandel- en fietsstroken aan te leggen. ‘Een gladde betonstrook van 90 cm breed tussen de kasseien zou al veel oplossen’, klinkt het eensgezind.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024