Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Ga je graag naar de bioscoop maar mis je te veel van een film omdat je slechthorend of slechtziend bent? Met de apps Subcatch en Earcatch wordt een film kijken in een bioscoop ook voor jou leuk. Subcatch beschrijft wat je niet hoort, Earcath vertelt wat je niet ziet.

Wat is Subcatch?

Subcatch is een app die Nederlandstalige bioscoopfilms ondertitelt. De app is gratis te downloaden uit de App Store of Google Play Store. Op je smartphone of tablet kun je lezen wat er in de film te horen is aan spraak, muziek en geluiden.

De app werkt in alle bioscopen, want Subcatch luistert naar het filmgeluid. Je bent dus niet afhankelijk van faciliteiten van de bioscoop. Met Subcatch zorg je zelf voor ondertiteling bij de film. Subcatch werkt alleen bij de films die in de app worden aangeboden.

Nieuwsgierig naar Subcatch? Lees meer op subcatch.nl en bekijk er de filmpjes van Ilse en Pirko, Rie en Nirosha

Wat is Earcatch?

Earcatch is een app die audiodescriptie geeft bij films en series. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Hierdoor kun je het verhaal beter volgen. De stem beschrijft ook personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepalingen en ontwikkelingen in de verhaallijn.

Installeer de app op je smartphone of tablet. Selecteer de film of serie die je gaat kijken en download de bijbehorende audiodescriptie. Zet je koptelefoon op en kies ‘afspelen’ zodra de film of serie begint. Earcatch zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijkloopt met wat er in beeld te zien is.

Nieuwsgiering naar Earcatch? Lees meer op earcatch.nl en bekijk er de filmpjes van Sam, Lesley en Simone

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024