Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Op dinsdag 3 oktober wordt het blind belevings-diner georganiseerd. Deze happening vindt plaats in eetcafé de Beurs aan de Kerkstraat in Hoogeveen.

Geïnteresseerden die deze beleving willen meemaken kunnen zich de hieraan voorafgaande dagen voor deelname aan dit belevings-diner inschrijven. Bij binnenkomst worden deelnemers met een slaapmasker geblinddoekt zodat de rest van de avond “blind” beleeft zal gaan worden. Er zal een drie gangen diner worden geserveerd waarbij deelnemers niet van te voren weten wat er op het menu staat. De enige keuze die ze tevoren hebben is of men vlees, vis of vegetarisch wil eten.

Het doel van deze avond is om te beleven hoe iemand die blind is een diner ervaart. Het blind belevings-diner sluit aan bij het thema van de Week van Toegankelijkheid van dit jaar, “aan tafel, uitgaan voor iedereen”, de toegankelijkheid van horeca. In de week van de toegankelijkheid is het de bedoeling mensen meer bewust te maken van de belangrijke rol die toegankelijkheid kan spelen in het leven van iemand met een handicap.

De muzikale omlijsting van deze avond zal met O.a. zijn Stevie Wonder en Jules de Corte repertoire worden verzorgt door Bert Louissen.

Aanmelden?
Belangstellenden die willen deelnemen aan het blind belevings-diner kunnen zich voor zondag 1 oktober telefonisch bij de Beurs aanmelden via telefoonnummer: 0528262723

Meer informatie omtrent het belevings-diner is te vinden op de website van eetcafé de Beurs

Het blind belevings-diner wordt van harte ondersteund door de gemeente Hoogeveen.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024