Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Toen Willem in 2001 blind werd, was het wel even zoeken naar een passende activiteit in zijn plotsklaps ruim aanwezige vrije tijd. 

Willem: “Het begon in 2015 als een uitdaging die ik aan ging met een kennis die aan boogschieten deed en op mijn opmerking "dat lijkt me leuk om te doen"
reageerde: "Dat KUN je toch niet als je blind bent!"” 

Zoiets moet je nooit zeggen tegen een oud-beroepsmilitair en veteraan. 

Dus stond hij een week later op de handboogbaan bij handboogvereniging "de Noorderpijl" in Roden. Hij is er nooit meer weg gegaan en schiet er 2x per week. Natuurlijk wel met wat hulp en ondersteuning en met gebruik van een door een aantal leden geconstrueerd richtmiddel, liefkozend, "de Bock" genaamd. En als er dan TOCH een pijl onverhoopt NAAST het 30 meter verderop gelegen doel vliegt, dan is de inzet van blindengeleidehond Luna onontbeerlijk! Die is inmiddels bevorderd tot mascotte van de vereniging en heeft, naast pijlen zoeken, NOG een belangrijke functie, namelijk die van mascotte tijdens wedstrijden.

Blind een belemmering? Natuurlijk, maar elke hindernis is te overwinnen, als je maar weet hoe je het aan moet pakken. En met wat hulp van vrienden natuurlijk. 

Wat doe jij in je vrije tijd? En hoe toegankelijk is dat? Deel het met ons. Gebruik #lekkervrij of stuur een Facebook-bericht aan @weekvandetoegankelijkheid. Vind je mailen gemakkelijker? Mail dan naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl. 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024