Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Dit jaar besteedt de Week van de Toegankelijkheid extra veel aandacht aan natuur en cultuur. Samen met het Rijksmuseum en Natuurmonumenten werken we aan een mooi programma. Musea doen er veel aan om toegankelijk te zijn. Natuurbeheerders werken hard om de mooiste plekjes van Nederland open te stellen voor iedereen. 

Natuur voor iedereen

Natuurmonument werkt samen met HandicapNL, Kenniscentrum Groen & Handicap, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en de Speeltuinbende aan de toegankelijkheid van veertig natuurgebieden en zes natuurspeelplekken. Een overzicht van die natuurgebieden vind je op https://www.natuurmonumenten.nl/projecten/natuur-voor-iedereen.

Kunst voor iedereen

Het Rijksmuseum timmert hard aan de weg als het gaat om toegankelijkheid. In mei lanceerde het Rijks een videotour in Nederlandse Gebarentaal. Ook voor andere groepen zijn er speciale rondleidingen. Het personeel van het Rijks wordt opgeleid zodat ze iedereen zo goed mogelijk op weg kunnen helpen. En mensen met autisme kunnen zich voorbereiden met een heldere handleiding voor het bezoek aan het museum.

Houd de website van de Week van de Toegankelijkheid in te gaten voor het volledige programma.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024