Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Wethouder Nina Hofstra van de gemeente Tynaarlo en Hendrik en Ina Pots van restaurant Perron 3 in Tynaarlo krijgen van Irma Bakker van Visio Het Huis te Echten een braillemenukaart en grootlettermenukaart.

 

Eerder ontving brasserie ’t Raethuys in Hoogeveen al een menukaart in braille en grootletterschrift. Ook andere horecagelegenheden in in het werkgebied van Koninklijke Visio Het Huis te Echten en De Brink in Vries zullen worden benaderd. Een groot aantal uitbaters in Drenthe hebben aangegeven het een mooi initiatief te vinden. Zij willen graag hun menukaart voor slechtziende en blinde mensen toegankelijk maken.

Verbondenheid Visio en ondernemers

Visio wil op deze manier graag bij aan het vergroten van de toegankelijkheid van restaurants voor slechtziende en blinde mensen. Voor Hendrik en Ina Pots is dit ook persoonlijk van grote betekenis. Hun zoon Lars is slechtziend en krijgt ambulant onderwijskundige begeleiding via Visio. Zij weten dus uit eigen ervaring hoe belangrijk zelfstandigheid is voor slechtziende en blinde mensen.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024