Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Breda trapt de Week van de Toegankelijkheid al af op 29 september met de wedstrijd NAC-PSV.  De teams, mensen met een beperking en belangenbehartigers vragen hiermee aandacht voor toegankelijkheid en het feit dat mensen met een beperking net als iedereen willen meedoen in de samenleving. Het gaat hierbij niet alleen om fysieke toegankelijkheid, maar ook om toegankelijke informatie en een prettige omgang met elkaar.

Voetballen is geweldig. Steeds meer clubs maken het mogelijk dat ook mensen met een beperking kunnen scoren. Voetbal kijken hoort daar natuurlijk bij. De meeste stadions in Nederland worden de laatste jaren aangepast voor bezoekers die wat extra’s nodig hebben. Denk aan rolstoelplaatsen, een blindentribune, maar ook een vriendelijke steward die een helpende hand toesteekt. NAC zet zich al jaren in om de toegankelijkheid van het stadion te verbeteren. Dat wil NAC op deze speciale avond graag met alle supporters delen.

Op 29 september hebben alle partijen samen gekozen om deze week letterlijk toegankelijk af te trappen. In de topper tegen PSV zal dan ook overal in en rond het stadion aandacht zijn voor het thema toegankelijk voetbal. De kinderen die mee het veld op lopen hebben allemaal een beperking. Op de blindentribune kan weer het Avondje NAC beluisterd worden zoals het enkele jaren terug ook werd aangeboden bij de actie ‘Hear your Heroes’ van Teamplay@NAC. Binnenkort wordt ook de nieuwe lift naar de rolstoelplekken in gebruik genomen, zodat er iedere thuiswedstijd écht alle supporters kunnen genieten van de thuiswedstrijden.

Donderdag 4 oktober

Voor raadsleden wordt een Rondgang door de binnenstad gehouden; doel is om de raadsleden een indruk te geven van de mate van toegankelijkheid en bereikbaarheid van voorzieningen in (een deel van) de binnenstad die met vrije tijd te maken hebben. Naar een concert, expositie of sportevenement. Eropuit, naar theater of luieren in het park. Toegankelijk, zonder belemmeringen.

Vrijdag 5 oktober

AV Sprint, atletiekvereniging voor ook aangepast en geïntegreerd sporten in Breda organiseert in samenwerking met Breda Actief de Special KIDS dag 2018. Een Play Unified evenement waar kinderen met en zonder beperking samen gaan sporten.Naast atletiek kunnen de kinderen met en zonder beperking kennis maken met elkaar en met diverse andere sporten uit de regio van Breda.  De kinderen worden ingedeeld in verschillende groepen, die bestaan uit kinderen met en zonder beperking. Hiermee staat de integratie hoog in het vaandel. Niemand wint, niemand verliest! De verwachting is dat dit jaar 360 kinderen met en zonder beperking deelnemen aan dit fantastische evenement. Iedereen krijgt na afloop een oorkonde voor deelname en een flyer met daarop alle sportmogelijkheden in de regio. Mochten kinderen na deze dag interesse hebben in een sport dan kunnen ze hiervoor gelijk een afspraak maken bij de vereniging.

Bron en meer informatie: http://bredavooriedereen.nl/week-van-de-toegankelijkheid/

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024