Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Cultuur is er voor iedereen. Steeds meer culturele instellingen zorgen ervoor dat ook mensen met een beperking toegang hebben tot cultuur. In de Week van de Toegankelijkheid 2019 zetten we deze instellingen – en bovenal hun initiatieven – dan ook graag in de spotlights. Doe met ons mee en breng in de tweede week van oktober, samen met ons en andere culturele instellingen, het belang van toegankelijke cultuur onder de aandacht.

Laat u zien!
Laat zien wat u nu al doet om uw cultuuraanbod voor iedereen toegankelijk te maken. Dat kan via social media (#wvdt2019) en via de website van de Week van de Toegankelijkheid. Heeft u een opvallend initiatief of gewoon een goed idee om de toegankelijkheid van uw cultureel aanbod te vergroten? Laat het ons weten.
Zo heeft het Rijksmuseum een videotour in gebarentaal. En biedt Stichting Komt het Zien! een live audiobeschrijving aan, zodat mensen die blind of slechtziend zijn van het theater kunnen genieten. Over dergelijke initiatieven schrijven we graag op onze website.

U kunt ook een speciale activiteit organiseren tijdens de Week van de Toegankelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding voor mensen met een beperking. Of check samen met lokale ervaringsdeskundigen de fysieke toegankelijkheid van uw gebouw of evenement.

Meer weten? Bekijk onze website www.weekvandetoegankelijkheid.nl. Wilt u op de hoogte blijven? Volg ons via Twitter (@toegankelijk) en Facebook (@WeekvandeToegankelijkheid). Aanmelden voor de nieuwsbrief kan ook. (www.weekvandetoegankelijkheid.nl/aanmelden-nieuwsbrief). Of stuur ons gewoon een mail (info@weekvandetoegankelijkheid.nl).

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), landelijk netwerk voor mensen met een beperking of chronische aandoening.

 

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024