Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Vrije tijd moet iedereen naar eigen keuze kunnen doorbrengen. Naar het strand, een natuurgebied, concert of expositie. Eropuit gaan, muziek maken of zomaar wat luieren aan de waterkant. Toegankelijk, zonder belemmeringen. Met het motto ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt’ vraagt de Week van de Toegankelijkheid 2019 aandacht voor toegankelijk recreëren. De Week is dit jaar van 7 t/m 11 oktober. Dit jaar met extra veel aandacht voor natuurgebieden en musea.

Veel organisaties en gemeenten zetten al mooie stappen voor betere toegankelijkheid. Toch lopen mensen met een beperking nog te vaak op tegen belemmeringen om hun vrije tijd te kunnen besteden zoals ze dat zelf willen. Met de Week van de Toegankelijkheid dagen we Nederland uit om met verbeteringen te komen. Landelijk, maar zeker ook bij ú in de buurt.

 Zelf aan de slag?
Het zijn vooral de plaatselijke activiteiten door uw organisatie en in uw gemeente die het verschil kunnen maken. Bekijk op weekvandetoegankelijkheid.nl wat u kunt doen. Deel uw goede voorbeelden en laat aan anderen zien wat er allemaal mogelijk is voor toegankelijke vrije tijd. Dit kan via de website of door hashtag #wvdt2019 te gebruiken op social media.

 Samenwerken
Voor toegankelijker recreëren is het belangrijk (en leuk) om samen te werken met organisaties en bedrijven die actief zijn in de vrijetijdssector. Denkt u daarbij aan: de VVV’s, musea, ANVR, natuurorganisaties of de vereniging van poppodia en festivals. De organisatie van de Week brengt u graag in contact met andere partijen zodat u samen aan de slag kunt gaan.

Ook beschikken we over de kennis en materiaal, zoals banners, waarmee u activiteiten voor of tijdens de Week kunt organiseren.

Meer informatie
Via onze website www.weekvandetoegankelijkheid.nl delen we goede voorbeelden en laten we zien wat er mogelijk is. Ook via Twitter: @toegankelijk en Facebook: @WeekvandeToegankelijkheid houden we u de komende maanden op de hoogte van alle mooie activiteiten en plannen.

De Week van de Toegankelijkheid is een project van Ieder(in), landelijk netwerk voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Ieder(in) behartigt de belangen van 2,5 miljoen mensen. Wilt u meer weten? Mail ons info@weekvandetoegankelijkheid.nl

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024