Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

2 kinderen aan het kijken waarvan 1 in een rolstoel

Je kon er niet omheen: de 19e editie van Week van de Toegankelijkheid was een bruisende Week. Met ‘grote’ evenementen zoals in het Rijksmuseum of in de tientallen natuurgebieden die door Natuurmonumenten toegankelijk zijn gemaakt.

Maar vooral indrukwekkend zijn de meer dan 200 plaatselijke acties en activiteiten, georganiseerd door gehandicapten- of patiëntorganisaties, ondernemers, brancheorganisaties, gemeenten of individuele bewoners die vinden dat ons land veel toegankelijker kan. Zij gingen volop aan de slag. Want dat is de kracht van de Week van de Toegankelijkheid: dóen in plaats van alleen praten.

‘De Week laat zien dat toegankelijkheid een onderwerp is waar steeds meer mensen hun schouders onder willen zetten. Mensen die duidelijk willen maken dat toegankelijkheid om meer gaat dan alleen het opheffen van fysieke drempels. Bejegening, gastvrijheid en doen wat nodig is om verschillende groepen met een beperking te bereiken. Daar draait het om’, zegt Illya Soffer, directeur van Ieder(in), initiatiefnemer van de Week van de Toegankelijkheid.

Ieder(in) wil iedereen bedanken die een bijdrage leverde, een activiteit organiseerde of er gewoon bij was.

Op naar de 20e editie in 2020!

Hieronder nog een kleine greep uit al die activiteiten die zijn georganiseerd. Meer is nog terug te vinden op www.weekvandetoegankelijkheid.nl

Musea

Toegankelijk spelen

Natuur

Publicaties artikelen en documenten

Multimedia: film, podcast en radio

Blogs

Ondertekeningen

Prijzen en pluimen

Schouwen en testen (fysieke) toegankelijkheid

Ondernemers

Er was ook aandacht voor mensen met een psychische of psychosociale beperking

Digitale toegankelijkheid

Ieder(in)

 

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024