Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

In het Zuid-Willemspark in Den Bosch jouw kennis en ervaring inzetten om te werken aan een inclusief park. In het ‘Het Inclusieve park’ onderzoekt Wouter Corvers, samen met inwoners, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen wat er moet gebeuren om de toegankelijkheid te verbeteren.

Door met bezoekers in gesprek te gaan, hoopt hij erachter te komen wat hun diepgewortelde frustraties of juist geluksmomenten zijn, tijdens hun verblijf in de openbare ruimte. Alle kennis die hij hiermee opdoet wordt gebundeld in een eenmalige uitgave en dient straks als basis voor het ontwerp van een echt inclusief Zuid-Willems Park.

Inclusief ontwerp

Covers onderzoekt hiermee waar zijn bezoekers behoefte aan hebben in openbare ruimtes, zodat zij zich naar de ruimte hoeven aan te passen, maar de publieke ruimte zich juist aanpast aan hen. Het project is gericht op alle mensen die gebruik maken van de openbare ruimte zoals met een beperking, mensen op leeftijd, mensen met een kinderwagen, mensen die niet goed tegen externe prikkels kunnen of bijvoorbeeld mensen met een boven of onder gemiddelde lichaamslengte.

Kijk voor meer info:

Op de website van het Inclusieve Park

 

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024