Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

decoratief

Stichting Ervaringsdeskundigen Handicap Borne organiseerde vorige week tijdens de Week van de Toegankelijkheid een opvallende actie: stickers en deurbellen plakken bij winkels en horeca die vanwege de hoge energieprijzen hun deuren dicht doen. RTV Oost besteedde er aandacht aan.

“Terecht dat ze de deuren dichtdoen,
maar voor ons is het dan lastig binnenkomen”

Marianne Stevelink van de Stichting Ervaringsdeskundigen Borne legt het idee van de actie uit aan RTV Oost: “Het is deze week ook de Week van de Toegankelijkheid en ik vind dit wel mooi samenvallen met het probleem dat we hebben met de gasprijzen en energie. Als je kijkt naar de winkels vind ik het heel terecht dat ze de deuren dicht doen, maar wij kwamen ook tot de conclusie dat het dan voor ons heel lastig is om binnen te komen. Deuren hebben vaak een dranger, dus je moet al enige kracht uitoefenen om de deur open te kunnen doen. En vaak zijn het glazen deuren en je kunt moeilijk met je scootmobiel of rolstoel tegen zo’n deur aanrijden, dan beschadig je de deur.”

De sticker en een draadloze deurbel lost dit probleem op. Op de sticker staat: U kunt op de bel drukken wanneer u hulp nodig heeft bij het opnemen van de deur, wij komen u dan zo spoedig mogelijk helpen. De draadloze deurbellen worden op de deurpost geplakt.

Stichting Ervaringsdeskundigen Handicap Borne pleit voor een landelijke uitrol.

Lees het volledige interview op RTV Oost

bron RTV Oost

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024