Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

vrouw in Joëlette samen met twee wanderlaars in het bos

Het stond al een tijdje op het wensenlijstje van Natuurmonumenten en van Stichting Onbegrensd Avontuur: een bezoek aan de diepe ENCI-groeve organiseren voor iemand die afhankelijk is van een rolstoel. Inmiddels kan het. In een speciale off-road rolstoel – de Joëlette – en met hulp van vrijwilligers van Onbegrensd Avontuur kunnen nu ook mensen die minder mobiel zijn de Zuid-Limburgse kalksteengroeve bezoeken. Daarmee zijn alle activiteiten en evenementen van Natuurmonumenten op de Sint-Pietersberg voor iedereen mogelijk.

“Ik heb genoten”

Rachel Cap had de primeur. Half juni, tijdens midzomernacht, heeft ze de groeve in de Joëlette bezocht. Rachel na afloop van de nachtwandeling: “Je moet je er even aan overgeven. Maar dan ga je vanzelf meedeinen met de beweging van de Joëlette en dan zit het super comfortabel. Ik heb genoten!”.

Wil je ook deelnemen aan een van de excursies van Natuurmonumenten op de Sint-Pietersberg, maar ben je afhankelijk van een rolstoel? Neem contact op met Natuurmonumenten (bczuidlimburg@natuurmonumenten.nl) of Stichting Onbegrensd Avontuur (info@onbegrensdavontuur.nl).

Op de website van Stichting Onbegrensd Avontuur kun je zien bij welke avonturen de Joëlette ook gebruikt wordt.

Stichting Onbegrensd Avontuur

Stichting Onbegrensd Avontuur wil mensen met elkaar verbinden in het midden van de natuur. Ze wil mensen met en zonder lichamelijke beperking een onvergetelijk avontuur laten beleven en met gebruik van de Joëlette. Met deze speciale aangepaste off-road rolstoel kunnen de moeilijkste routes afgelegd worden. De Stichting doet dit fantastische werk onder bezielende leiding van oprichter Sebastien Naulais en met hulp van een groep vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten.

Het werk van Stichting Onbegrensd Avontuur kan alleen maar bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers en donaties. Kijk op de website www.onbegrensdavontuur.nl voor meer informatie.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024