Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Bij veel activiteiten in het land leek dinsdag vooral in het teken te staan van het ervaren. Hoe gaat dat, als je je weg moet vinden in een (on)toegankelijke stad?

In Opsterland konden mensen meemaken wat de belemmeringen zijn voor slechtzienden. Werkgroep Toegankelijk Opsterland en Visio nodigde ondernemers, voorbijgangers en politici uit om met een simulatiebril op, een route door de hoofdstraat van Beetsterzwaag af te leggen en te ervaren welke obstakels er zijn voor slechtzienden.

Weert

Toegankelijk Weert nodigde ambtenaren, raadsleden en wethouders Sterk en Van den Heuvel uit om mee op stap te gaan in een rolstoel of geblinddoekt met een blindengeleidestok. Samen bekeken ze de toegankelijkheid van de binnenstad van Weert en kwamen ze erachter waar het nog beter kan.

Hoogeveen

In Hoogeveen werd er ervaren hoe het is om uit eten te gaan als je een visuele beperking hebt. In eetcafé De Beurs wordt het Blind belevings-diner georganiseerd. Een treffend verslag van deze activiteit vindt u op: https://www.hoogeveenschecourant.nl/nieuws/hoogeveen/511044/blinden-belevingsdiner-ik-zie-het-allemaal-niet-meer-zitten.html

Vlog Amsterdam

Wij stuurden onze vlogger Kwetsbare Held naar Amsterdam. Hij bezocht het doven-ontmoetingscentrum van stichting Welzijn Doven Amsterdam en sprak daar met Natascha. Zij is doof geboren. In de avond bezocht hij het evenement Stad zonder Grenzen waarin het onderwerp toegankelijkheid centraal stond. Wil je het verhaal van Natascha horen en weten hoe het ging bij Stad zonder grenzen?
Bekijk de video via deze Facebooklink: https://www.facebook.com/WeekvandeToegankelijkheid/videos/1167788636656257/

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024