Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Wat kan een vereniging doen om toegankelijker te worden voor mensen met een beperking? Hoe kunnen belangenorganisaties en Wmo-raden aandacht vragen voor de drempels die hun achterban ervaren? Hoe kan een gemeente deelname aan het verenigingsleven bevorderen? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de drie regionale netwerkbijeenkomsten die door de Week van de Toegankelijkheid worden georganiseerd.

Tijdens de netwerkbijeenkomsten 'Welkom bij de club!' laten we zien hoe u met toegankelijkheid een win-win situatie kunt creëren: voor de vereniging en voor mensen met een beperking. De Week van de Toegankelijkheid zorgt tijdens de netwerkbijeenkomsten voor inspirerende voorbeelden. De deelnemers gaan met elkaar in gesprek over de kansen die er zijn om verenigingen nog uitnodigender te maken voor mensen met beperkingen.
 

Drie bijeenkomsten in 2014

Verspreid door het land worden drie regionale bijeenkomsten georganiseerd:

  • 28 augustus samen met de Zwolse Gehandicaptenraad en de gemeente Zwolle
  • 7 oktober samen met Voorall en de gemeente Den Haag
  • 8 oktober samen met het Platform Wmo Naarden-Bussum en de gemeente Bussum

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in een netwerkbijeenkomst, reserveer dan nu vast de datum in uw agenda. Programma en sprekers, tijden en locaties worden binnenkort bekend gemaakt. Wilt u een speciaal thema aan de orde stellen of zoekt u het antwoord op een specifieke vraag over de toegankelijkheid van verenigingen? Neem dan contact op met info@weekvandetoegankelijkheid.nl

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024