Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Een mooie plek bij het strand waar mensen met een beperking zonder zorgen hun vakantie kunnen vieren. Dat is de droom van Hans en Elly Prins. Die droom komt binnenkort uit op Strandpark Vlugtenburg in ’s-Gravenzande (bij Hoek van Holland).

In nauwe samenwerking met Joran Pronk, directeur van Strandpark Vlugtenburg, worden momenteel op het park negen toegankelijke bungalows gebouwd. Het vakantiepark betaalt voor het plaatsen en beheer van de bungalows. De inrichting met speciale bedden, tilliften en andere voorzieningen wordt opgebracht door Stichting Avavieren (Aangepast Vakantie Vieren) van Hans en Ellly Prins. De aangepaste en rolstoelvriendelijke bungalows zijn vanaf 22 juli te huur. 

Strand

De droom houdt niet op de bij de mooie nieuwe bungalows. Ook het strand en de speelvoorzieningen bij Vlugtenburg moeten toegankelijker worden. Met goede sanitaire voorzieningen op het strand, een elektrische strandrups en goede strandrolstoelen. Samen met de reddingsbrigade  en de kustzeilverenigingen worden activiteiten ontwikkeld op het strand voor mensen met een beperking.

Samenwerken

Het hele project kwam tot stand dankzij goede samenwerking met de gemeente Westland, zorginstelling Het Westerhonk, Platform Gehandicapten Westland, en vooral ook de betrokken ouders en genereuze donateurs.

Meer informatie:

https://www.facebook.com/avavieren/?ref=br_rs
https://www.avavieren.nl/

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024