Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Vrijdag vlaggendag! De eerste ‘Welkom bij de club’-vlag gaat naar handboogvereniging Noorderpijl in Leek. De vereniging werd voorgedragen door Willem van Wierst.

Na een actief leven als beroepsmilitair werd Willem in 2001 getroffen door een hersenvliesontsteking. Daardoor is hij nu (bijna) blind. Bij de lokale toneelvereniging kwam hij in contact met grimeur Susanna Vos, die lid is van handboogvereniging Noorderpijl. ‘Gekscherend bedachten we dat ik best eens de rol van Willem Tell op mij kon nemen, maar dan moest ik wel eerst leren boogschieten…’

Schot in het donker

Zo gezegd, zo gedaan: Willem werd lid van de handboogvereniging. ‘Elke zondagochtend word ik opgehaald door een van de leden om samen naar het veld in Roden te gaan. Schieten doe ik onder begeleiding. De anderen zetten me min of meer in de richting van het doel. Dan doe ik een schot in het donker en krijg ik corrigerende aanwijzingen voor de volgende schoten. En dat gaat, tot ieders en niet in het minst mijn verbazing, meer dan goed. Mijn militaire achtergrond is daar ongetwijfeld debet aan, maar zeker ook de onbevangen inzet en motivatie van Susanne en de andere leden van de vereniging. Op basis hiervan wil ik de vereniging dan ook graag nomineren voor prijs.’ Bekijk hier een filmpje van Willem.

Handboogvereniging Noorderpijl: gefeliciteerd met de vlag! 

Ook meedoen?

Onder het motto ‘Welkom bij de club’ willen we tijdens de 16e Week van de Toegankelijkheid laten zien hoe belangrijk het is dat het verenigingsleven openstaat voor iedereen. Kent u een vereniging, of bent u zelf actief in een vereniging, die goed toegankelijk is en waar iedereen zich welkom voelt? Stuur een mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl en beschrijf hierin:
– welke vereniging u voordraagt
– waarom u vindt dat deze vereniging een vlag verdient
– naam, adres en website van de vereniging.

Vlag en een vermelding

Graag ontvangen we er ook een foto bij. Elke week in september en tijdens de Week van de Toegankelijkheid geven we een vlag cadeau. De winnaar krijgt daarnaast ook een vermelding op onze website en Facebook-pagina.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024