Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Nog zeven weken en dan openen we de Week van de Toegankelijkheid 2022. De eerste activiteiten zijn inmiddels bij ons aangemeld. We zien nu al hele verschillende activiteiten: een webinar, een stadstour, een historische rondgang in een kasteelpark en ervaringsparcours. Staat jouw activiteit al op de kaart?

Webinar Toegankelijke openbare ruimte voor iedereen

Kennisplatform Crow, Kennis Over Zien en Bartiméus Fonds nodigen iedereen die betrokken of geïnteresseerd is in toegankelijkheid van de openbare ruimte van harte uit om op 6 oktober aan te sluiten bij het Kennisnetwerk Toegankelijkheid. Wat is nodig? En waar liggen de uitdagingen?
Toegankelijke openbare ruimte voor iedereen! Wat is er voor nodig en waar liggen de uitdagingen? 

Ervaringsparcours in Stein

Op woensdagmiddag 5 oktober organiseert de gemeente Stein voor de inwoners van Stein verschillende ervaringsparcours. Hoe is het om slecht te kunnen zien, slecht ter been te zijn of in een rolstoel te zitten? Inwoners en ervaringsdeskundigen gaan met elkaar in gesprek. Wat maakt dat je je ergens wel of niet welkom voelt? Wat kun je hierin doen?
Ervaringsparcours in Stein

Zo gewoon in Helmond

In Helmond is elke daag iets te doen: ervaringsparcours, spelen in een inclusieve speeltuin, fietsen met een duofiets. Daarnaast gaan ervaringsdeskundigen winkels en het museum onder de loep nemen.
Zo gewoon in het centrum van Helmond

Stromend Rotterdam Zintuigelijke stadstour

Deze rondleiding is voor iedereen een feestje, met of zonder beperking!
Ga mee met Kirsten, zij is doof en geeft een leuke en andere kijk op de stad. Ze geeft een zintuiglijke tour geeft en je leert ook nog een beetje gebarentaal leert. Leer nieuwe dingen over Rotterdam. Je beleeft een onvergetelijke tijd beleeft, omdat alle zintuigen aan bod komen.
Zintuiglijke stadstour Rotterdam

Workshop Omgaan met micro-agressies in Utrecht

Sta je in de lift vraagt een wildvreemde opeens: hoe ben jij blind geworden? Of iemand wil in de bus eerst je hele ziektegeschiedenis horen voordat ze voor je wil opstaan. Of je krijgt een rotopmerking naar je hoofd als je met je loopfiets de supermarkt in gaat. Hoe reageer je dan? Negeer je het of geef je toch maar antwoord omdat je niet onvriendelijk wilt zijn? Micro-agressie, hoe ga jij ermee om? Ontdek in deze workshop hoe je met respect voor jezelf en voor de ander, (nog) beter met dit soort situaties kunt omgaan.
Workshop Geweldloze weerbaarheid: omgaan met micro-agressies

Meld jouw activiteit ook bij ons aan

Bovenstaande activiteiten zijn bij ons aangemeld en door ons op de agenda van de Week van de Toegankelijkheid gezet. Doe je ook mee aan de Week? Laat het ons weten. Meld hier je activiteit aan. Heb je vragen over de Week van de Toegankelijkheid? Stuur een mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl.

Delen:

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024