Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

4 oktober 2021 t/m 8 oktober 2021 - 09:00 - 17:00

Locatie

SportLab – Sportcampus Zuiderpark Den Haag Meester P. Droogleever

Provincie

Zuid Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

SportLab Zuiderpark

Kom van 4 t/m 8 oktober langs in het SportLab Zuiderpark om gratis en vrijblijvend de hulpmiddelen van de Mobilitheek en/of de rolstoelergometer uit te proberen! Tussen 9 en 17 uur kun je bij ons binnenlopen. Wil je zeker weten dat je snel geholpen wordt of heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar m.vandilgt@hhs.nl (Melle van Dilgt – Coordinator SportLab).

Benieuwd om de hulpmiddelen van de Mobilitheek eens uit te proberen of je eigen rolstoelprestaties te testen en in kaart te brengen? Of wil je meer weten over de projecten gericht op technologie en aangepast sporten en bewegen? We ontvangen je graag in het SportLab tijdens de Week van de Toegankelijkheid!

Locatie

Het SportLab bevindt zich in de Sportcampus Zuiderpark. De ingang van het gebouw bevindt zich aan de kant van de fietsenstalling. Bij binnenkomst door de draaideuren ga je direct linksaf (niet de trap op!) het Haagse Hogeschool gedeelte binnen en dan bevindt het SportLab zich aan je rechterhand.

Over het SportLab Zuiderpark

Het SportLab Zuiderpark is een fieldlab van de Haagse Hogeschool waar onderwijs, onderzoek en de praktijk samenkomen. In het SportLab vinden veel projecten plaats gericht op sporten en bewegen met een fysieke beperking. Dit gebeurt vanuit het lectoraat Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport en in samenwerking met externe partners waaronder Basalt, Gemeente Den Haag en stichting Voorall.

Gedurende de Week van de Toegankelijkheid willen we deze projecten, waaronder de Mobilitheek en de rolstoelergometer, extra onder de aandacht brengen. De Mobilitheek biedt de mogelijkheid tot het uitproberen van beweeg- en sporthulpmiddelen voor iedereen met een fysieke beperking. Hierdoor kan je laagdrempelig onderzoeken welke sport- of beweegactiviteit bij je past en welk hulpmiddel jou daarbij kan ondersteunen. De rolstoelergometer is een innovatief meetinstrument waarmee we zowel de rolstoel, de rolstoelgebruiker, als de interactie tussen rolstoel en gebruiker kunnen meten. Zo proberen we pijnklachten te voorkomen of te verhelpen en rolstoelprestaties te optimaliseren.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024