Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

6 oktober 2023 - 14:00 - 15:30

Locatie

Markthal

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Rotterdam Onbeperkt

Deze wandelingen wordt gegeven door gids Gera Vonk-Huisjes

Leer typische Rotterdamse woorden in gebarentaal

De hands-on tours van Stichting Oren en Ogen tekort zijn opgezet om mensen een unieke stadsbeleving te bieden. Om dit toegankelijk te kunnen maken voor iedereen kan een gebarengids niet ontbreken. Door op pad te gaan met een doof persoon die zijn verhalen in gebaren vertelt, komt de stad in de taal al tot leven. Gebarentaal is heel beeldend en er iets niets leuker dan de gebaren voor typische Rotterdamse woorden te leren. Maak kennis met de dovencultuur en kom er achter dat je een heel eind komt in je communicatie met je handen en de juiste mimiek.

Beschrijving

In gebarentaal wordt u rondgeleid in deze unieke, zintuigelijke tour, waarbij we meer dan alleen onze ogen gebruiken. Zo kunt u de vormen van de Blaaktoren , de kubuswoningen  en de Markthal (in miniatuur) zelf tot in detail aftasten, kijkt u naar het hart van Rotterdam en leert u de fascinerende geuren en kleuren van de Markthal kennen. Dit alles door onze gids die in gebarentaal u tijdens deze tour zal begeleiden.

Zin om het nieuwe hart “in gebarentaal en met uw andere zintuigen” te leren kennen?
Dan ben ik graag uw gids bij uw verkenning van de architectonische hoogtepunten.

De Hands-on tours zijn bedoeld om te verrassen, te verbazen en verwonderen. Onze getrainde sensory guides nemen je mee op een zintuiglijke wandeling waar we je een beeld van de stad laten vormen met al je zintuigen. Een tour die vooral geschikt is voor mensen die de gebarentaal vaardig zijn, maar zeker ook voor (slecht)horenden. Wij zorgen dat er altijd een tolk bij is om te vertalen.

Om aan te melden stuur een email naar: w.philipsen@rotterdam.nl

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024