Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

3 oktober 2023 - 14:30 - 17:30

Locatie

Jaarbeurs Utrecht

Provincie

Utrecht

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

College Rechten van de Mens

Het College voor de Rechten van de Mens gaat in gesprek met gemeenten, provincies, de VNG en (lokale) organisaties van mensen met een beperking over de lokale uitvoering van het VN-verdrag. Deze partijen gaven ook inbreng voor de handreiking ‘Provincies, gemeenten en het VN-verdrag handicap’.

Centraal staat de vraag: wat werkt en wat kan nog beter? Tijdens de bijeenkomst is er ruime gelegenheid voor het uitwisselen van kennis en ervaringen. Ook als u (nog) niet met de handreiking van het College werkt, bent u van harte welkom en kan uw inbreng van grote waarde zijn.

Handreiking en tips

Met behulp van de handreiking Provincies, gemeenten en het VN-verdrag handicap is het voor ambtenaren en bestuurders makkelijker om het VN-verdrag als uitgangspunt mee te nemen bij het maken en uitvoeren van beleid. De handreiking is onderdeel van een toolkit die ook tips bevat over de participatie van mensen met een beperking op lokaal niveau.

Programma

De bijeenkomst bestaat uit een plenair gedeelte gevolgd door break-out sessies. Sprekers tijdens het plenaire gedeelte zijn:

  • Leonard Geluk, directeur VNG
  • Linda Voortman, wethouder gemeente Utrecht
  • Guusje ter Horst, bestuurlijk aanjager Onbeperkt Meedoen!
  • Marjolein Swaanenburg-van Roosmalen, lid College voor de Rechten van de Mens

Tijdens de break-out sessies gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de manieren waarop op lokaal niveau uitvoering kan worden gegeven aan het VN-verdrag handicap.

Locatie en tijd

  • Jaarbeurs Utrecht
  • Dinsdag 3 oktober, 14.30 – 17.30 uur

Doelgroep

Gemeentelijke en provinciale bestuurders en ambtenaren

Kosten

Geen

Meer informatie

Het College voor de Rechten van de Mens is onafhankelijke toezichthouder op de uitvoering van het VN-verdrag handicap in Nederland.

Oproep

Het College wil graag meer te weten komen over de ervaringen die ambtenaren en bestuurders bij gemeenten en provincies hebben met het uitvoeren van het VN-verdrag handicap. Bent u een ambtenaar of bestuurder bij een provincie of gemeente? En heeft uw werk (mogelijk) betrekking op mensen met een beperking? Vul dan deze korte survey in (neemt ongeveer 5 minuten in beslag).

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024