Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

3 oktober 2023 t/m 15 oktober 2023 - Hele dag

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator

Fietsersbond & community Iedereen Mobiel

Onderweg niet naar de wc kunnen, niet door hekjes passen en met je driewielfiets over te hobbelige fietspaden stuiteren. Fietsers met een fysieke beperking en/of een aangepaste fiets kunnen niet overal vrij en zorgeloos fietsen. De Fietsersbond vindt dit onaanvaardbaar. Want fietsen geeft persoonlijke vrijheid, levert gezondheidsvoordelen op en zorgt voor ontspanning.

Er valt nog veel te verbeteren door gemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur, bekostiging en erkenning. Jij kunt ons helpen daar meer aandacht voor te vragen.

Kom in actie en onderteken onze brief via fietsersbond.nl/brandbrief. Dan sturen wij de brief door naar jouw gemeente. Hoe meer mensen de brief ondertekenen, hoe meer invloed we kunnen uitoefenen op gemeenten om de toegankelijkheid voor alle fietsers te vergroten. Veel dank!

Met het insturen van deze brief roepen we jouw gemeente op om:

  • Toegankelijke voorzieningen te realiseren, zoals stallingen voor aangepaste fietsen, toegankelijke toiletten en rustbankjes;
  • Goed overzicht in het verkeer te creëren voor iedereen, bijvoorbeeld door belemmerende begroeiing te verwijderen en spiegels te plaatsen;
  • Gevaarlijke fietsinfrastructuur te vermijden, zoals haakse bochten en smalle fietspaden met diepe berm;
  • Rekening te houden met alle fietsers bij omleidingsroutes tijdens wegwerkzaamheden.

Onderteken de brief nu!

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024