Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2020 t/m 9 oktober 2020 - Hele dag

Locatie

Videobelplatform ZOOM Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Westerveld, De Wolden, Meppel, Hoogeveen, Emmen en Boger-Odoorn

Provincie

Drenthe

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Ambassadeurs voor het VN-verdrag Handicap in Drenthe hebben een handreiking uitgewerkt. De handreiking is bedoeld om  een beeld te geven van de toegankelijkheid van de websites van gemeenten (en provincie).

In de Week van de Toegankelijkheid worden collega-ambassadeurs aangezet om een check te doen met deze handreiking. De inzichten worden op hoofdlijnen verzameld. We proberen dit van de websites van alle 12 gemeenten en van de website van de provincie voor elkaar te krijgen.

Aansluitend gaan de ambassadeurs in twe-e of drietallen bekijken welke actie zij kunnen uitzetten naar hun gemeenten om over de vastgestelde situatie in gesprek te gaan.

De Drentse check bestaat uit:

  1. Vragen naar en over de toegankelijkheidsverklaring.
  2. Een steekproef met een automatisch testhulpmiddel.
  3. Een steekproef van het leesniveau en vaststelling of er een voorleesfunctie is of niet.

Tijdens de voorbereiding is gebruik gemaakt en afgestemd met Ieder(in) en haar toolkit digitale toegankelijkheid.

Ook Ieder(in) heeft een oproep uitgezet in haar achterban, de lidorganisaties. Zie iederin.nl/check-jouw-gemeentewebsite-op-23-september-of-daarna/ (dit betreft 1 op 1 het eerste onderdeel van de Drentse check).

Omdat Ieder(in) bereid was om ook een spreekuur te organiseren, is de handreiking van de Drentse ambassadeurs ook landelijk onder de aandacht van de VN-ambassadeurs gebracht. Over de actie is meer te lezen op de website van de Vereniging Inclusie Nederland.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024