Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2022 - 11:30 - 13:00

Locatie

Grote Markt Rotterdam

Provincie

Zuid Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Oren en Ogen Tekort, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Onbeperkt

Voor mensen met een visuele beperking.

“We staan hier op de geboorteplek van Rotterdam: met beide voeten stevig op de oude bedding van de Rotte. Als je nu je linkerhand strekt met gespreide vingers, dan wijst elke vingertop naar een van de vijf bijzondere gebouwen van het NIEUWE hart van Rotterdam. Deze zijn gebouwd tussen 1980 en 2014 . U kent vast de Kubuswoningen en de Markthal”.

Zo begint  deze unieke, zintuigelijke tour, waarbij we meer dan  alleen onze ogen gebruiken. Zo kunt u de vormen van de Blaaktoren , de kubuswoningen  en de Markthal (in miniatuur) zelf tot in detail aftasten, luistert u naar het hart van Rotterdam en leert u de fascinerende geuren en kleuren van de Markthal kennen.

Zin om het nieuwe hart “met andere ogen” te leren kennen? Dan ben ik graag uw gids bij  uw verkenning van van de architectonische hoogtepunten.

  • Startpunt: Grote Markt Rotterdam
  • Duur: 1,5 uur
  • Groepsgrootte: 4 tot 10 personen
  • Deelname is gratis, deze wandeling wordt u aangeboden door Gemeente Rotterdam – Rotterdam Onbeperkt

Als er niet minimaal 4 mensen komen zal de rondleiding helaas niet doorgaan. Wilt u met een groep komen? Neem dan contact met ons op via stadswandeling@orenenogentekort.nl Vernoemt u dan de naam van de rondleiding en uw naam.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024