Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

3 oktober 2022 - 09:30 - 18:00

Locatie

Rijksmuseum

Provincie

Noord-Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Rijksmuseum

Iedereen is welkom! Dat willen we heel graag waarmaken. Maar lukt dat wel? Hoe word je als organisatie toegankelijk voor mensen met een beperking? Waar moet je beginnen?

Tijdens dit congres met inspirerende sprekers nemen we je mee op de reis die wij vijf jaar geleden zijn gestart op weg naar een toegankelijk Rijksmuseum. Wat er goed ging en wat niet, wat we hebben geleerd en wat ons nog te doen staat. Zodat onze ervaringen hopelijk anderen kunnen inspireren om hiermee aan de slag te gaan, op de manier die bij jouw organisatie past.
Alle verschillende facetten van toegankelijkheid worden besproken, zoals fysieke, inhoudelijke en sociale toegankelijkheid, en representatie, maar ook fondsenwerving.

En natuurlijk kun je programma’s van het Rijksmuseum volgen, zoals een rondleiding voor mensen met dementie, een rondleiding voor blinde en slechtziende mensen of ervaar het museum in een beperkingenpak. Na afloop ontvang je de publicatie over toegankelijkheid in het Rijksmuseum.

Sprekers

Onder andere Vincent Bijlo, Rick Brink, Mari Sanders, Stefanie Metsemakers, Caro Verbeek, Martine Wattel, Iris van Heesch, Alicia Hoost, Hannes Wallrafen, Johan Huijkman en Taco Dibbits.

Voor wie

Culturele instellingen en andere organisaties die bezig (willen gaan) zijn met mensen met een beperking.

Toegankelijkheid

Het museum en auditorium zijn rolstoeltoegankelijk. Er zijn tolken Nederlandse Gebarentaal. Heb je andere wensen, zoals bijvoorbeeld een schrijftolk, geef dit aan bij inschrijving.

Kosten

€ 65,00 per persoon inclusief koffie, lunch, snack en borrel en het boekje: ‘Toegankelijkheid in het Rijksmuseum’.

Voor informatie en boeken van het ticket: www.rijksmuseum.nl/toegankelijkheid

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024