Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

1 oktober 2022 - 11:00 - 15:00

Locatie

Kerkplein Grote Kerk

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen

De week van de toegankelijkheid wordt landelijk gehouden van 3 oktober tot en met 8 oktober. Toegankelijkheid is meer dan het weghalen van alle fysieke en digitale drempels. In een écht toegankelijke samenleving wordt iedereen overal gastvrij en normaal ontvangen.

Dit jaar vraagt de Week van de Toegankelijkheid speciale aandacht voor sociale toegankelijkheid. Sociale toegankelijkheid gaat over hoe we met elkaar omgaan. Dat je gewoon wordt aangesproken bijvoorbeeld en dat er rekening gehouden wordt met wat je wilt en kunt. Kortom, de kern van sociale toegankelijkheid is dat iedereen gewoon welkom is waar dan ook.

Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen

Op 1 oktober presenteert Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen zich op het Kerkplein voor de Grote Kerk van 11.00 tot 15.00 uur en schenkt aandacht aan de week van toegankelijkheid. Geïnteresseerden krijgen informatie over de stichting en wat zij doen voor de samenleving.

Ervaar wat het betekent om te moeten leven met een beperking

Ook kan men zelf een traject af leggen in een rolstoel of geblindeerd een route lopen met een speciale stok. Zo kan iedereen ervaren wat het betekent om te moeten leven met een beperking.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024