Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd

2 oktober 2023 t/m 5 oktober 2023 - Hele dag

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online

Organisator

Gebruiker Centraal / NL Design System

Tijdens Design Systems Week 2023, een virtueel evenement georganiseerd door het NL Design System kernteam, zijn er dagelijks 2-3 korte sessies waarin je leert van de ervaringen met Design Systems (van overheid tot bedrijfsleven). Een deel van de sessies is specifiek gericht op het vergroten van digitale toegankelijkheid.

Er zijn onder andere sprekers van diverse Nederlandse overheidsorganisaties en, in het Engels, sprekers van GOV.UK, GitHub en NordHealth.

Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier. Deelname is gratis.

Over Design Systems en digitale toegankelijkheid

Steeds meer digitale teams gebruiken Design Systems in hun werk. Design Systems helpen organisaties niet alleen met consistentie en herbruikbaarheid, ze kunnen ook ware catalysators zijn voor digitale toegankelijkheid. Met een Design System kunnen namelijk richtlijnen en technische details worden gedocumenteerd. Zo is er betere borging voor toegankelijk ontwerpen en bouwen.

Over NL Design System

NL Design System is een project van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Gebruiker Centraal), met als doel digitale dienstverlening van de overheid toegankelijk, inclusief en gebruiksvriendelijk te maken.

 

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024