Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

7 oktober 2021 - Hele dag

Locatie

Toegankelijk Zwolle

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Online

Organisator

Toegankelijk Zwolle

Toegankelijk Zwolle organiseert verschillende activiteiten in de Week van de Toegankelijkheid, zoals het ProkkelOpPad en SamenSpeelDagen. Daarnaast zijn er ook verschillende podcasts vanuit Onbeperkt Meedoen en Zwolle Zoomt In opgenomen waarin ervaringsdeskundigen vertellen wat toegankelijkheid en inclusie voor hen betekent.

Ervaringsdeskundige Jan Pijnaker en projectleider van Gemeente Zwolle Detmer Hoekstra hebben samen met het Ministerie van VWS voor het programma Onbeperkt Meedoen een podcast opgenomen. Hierin vertellen zij over de toegankelijkheid van de Openbare Ruimte en hoe Gemeente Zwolle en Toegankelijk Zwolle samenwerken.

Ervaringsdeskundige Niels ten Hagen is geïnterviewd door Zwolle Zoomt In en vertelt in een podcast over toegankelijkheid en inclusief werkgeverschap.

Bovenstaande podcasts zijn ook te beluisteren via de website van Toegankelijke Zwolle.

Daarnaast heeft Toegankelijk Zwolle in samenwerking met RTV-Focus Zwolle nog diverse andere podcasts gemaakt waarin ervaringsdeskundigen vertellen op welke manier technologie en digitalisering bijdraagt aan het vergroten van hun zelfredzaamheid en autonomie en medewerkers van de Gemeente Zwolle vertellen op welke manier zij het VN Verdrag Handicap toepassen in hun dagelijks werk. Ook deze podcasts zijn te beluisteren via de website van Toegankelijk Zwolle.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024