Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2020 - 18:00 - 20:00

Locatie

OVLNL

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


In Utrecht loopt een onderzoek om straatverlichting met LED-lampen te testen. De nieuwe LED-lampen zijn beter voor het milieu, omdat ze minder energie kosten. Toch heeft het Solgu aangedrongen op onderzoek. Gebleken is namelijk dat LED-verlichting hinder kan geven bij mensen die minder goed zien.
Op de Carnegiedreef in Overvecht zijn elf verschillende lantaarnpalen geplaatst met testborden. De bedoeling is nu dat mensen als het donker is kijken bij welke lantaarnpaal je het meest en waar je het minst ziet.

Elke eerste maandagavond van de maand kun je samen met een kleine groep belangstellenden testen. In de Week van de Toegankelijkheid is dit op 5 oktober.
Een verlichtingsdeskundige van de gemeente geeft daarbij informatie en begeleidt de test. Het is handig om je eigen smartphone of tablet met internet mee te nemen om de vragenlijst direct in te vullen. Het onderzoek loopt tot en met april 2021.

Kom je liever op een andere avond? Dan kun je zelf naar de Carnegiedreef gaan en de verlichting met behulp van de vragenlijst beoordelen. Als je alle verlichting wilt testen, ben je ongeveer een uur bezig. Je kunt op elk moment stoppen met de test.
Aanmelden kan door te mailen naar hinder@ovlnl.nl

Meer informatie kunt u vragen door te mailen naar hinder@ovlnl.nl of op de website https://www.ovlnl.nl/hinder

contactpersoon Arthur Klink tel. 0622403615

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024