Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

4 oktober 2023 - 13:30 - 14:30

Locatie

Market hotel Groningen

Provincie

Groningen Nederland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Oogvereniging, Werkgroep Toegankelijk Groningen

Dit jaar is het thema “Toegankelijkheid loont”. En dat is precies wat de Werkgroep Toegankelijk Groningen en de Oogvereniging Groningen continu uitdragen. Zeker als toegankelijkheid al bij het begin van een project wordt meegenomen. De nieuwe Grote Markt is hier een mooi voorbeeld van.

Dankzij de inspanningen van de gemeente, de Werkgroep Toegankelijk Groningen en een professioneel adviesbureau zal de nieuwe Grote Markt, de huiskamer van Stad, voor mensen met een mobiliteitsbeperking en voor blinden en slechtzienden goed begaanbaar zijn. Voor deze laatsten is er een begin gemaakt van een loopnetwerk van geleidelijnen, dat hen over de Grote Markt en verder het centrum door moet loodsen. Voorwaarde is dan wel dat die geleidelijnen obstakelvrij zijn. En dat is regelmatig niet het geval…

Actie woensdag 4 oktober 13.30 uur

Om het belang van goede en obstakelvrije geleidelijnen aan te tonen willen we u uitnodigen om samen met ons op woensdag 4 oktober een wandeling langs of op de geleidelijnen op de Grote Markt te maken.

We verzamelen bij het terras voor het Market Hotel iets voor 13.30 uur en lopen dan de route naar de Gelkingestraat. Wie wil, kan zelf met een slaapmasker en witte stok de route lopen.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024