Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2023 - 13:00 - 17:00

Locatie

Kasteel Helmond

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator

Rosie Lelivelt

KOM KIJKEN, DOEN EN ERVAREN!

Ben je mantelzorger, werk je in een zorginstelling, heb je een beperking of ben je werkzaam in een andere instelling en/of werk je aan toegankelijkheid? Dan ben je van harte welkom om langs te komen op donderdag 5 oktober van 13.00-17.00 uur en de Buitengewoon Programma’s van ons museum te ervaren. Kom je langs, dan heb je gratis toegang.

Neem deel aan de mini-zintuiglijke tour voor mensen met een visuele beperking, ga zelf in een rolstoel door het museum of doe mee met een creatieve activiteit. Ook zijn er presentaties van het museum, Bureau Sterk  en Helmond Toegankelijker en kun je in gesprek met deze organisaties.

Met elkaar samenwerken

Op 5 oktober kun je kennismaken met alle projecten en producten die wij ontwikkeld hebben om de toegankelijkheid van het museum te verbeteren. Museum Helmond wil een museum zijn midden in de maatschappij. We zoeken hiervoor verbinding met de stad in samenwerkingsverbanden en gaan het gesprek aan met verschillende doelgroepen. We streven ernaar een plek te zijn waar we mensen, in al hun diversiteit, op waardevolle manier in contact brengen met kunst en cultuur, waarbij iedereen wordt gerespecteerd en zich gehoord en thuis voelt.

Buitengewoon Museum Helmond

Daarom heeft Museum Helmond programma’s ontwikkeld onder de noemer Buitengewoon Museum Helmond voor diverse doelgroepen zoals mensen met een fysieke, verstandelijke, visuele, auditieve beperking maar ook mensen met dementie, autisme, NAH, prikkelgevoeligheid, spraakstoornis. Ook heeft het museum fysieke aanpassingen verricht zoals drempelhulpen, aangepast meubilair en (trap)liften.

 Wat bieden we?

Bij jouw bezoek op 5 oktober ontvang je het programma. Je kan het alvast hier bekijken, dan ben je alvast goed voorbereid op wat je allemaal kunt doen bij ons!

 Gratis entree

Deze middag is gratis toegankelijk. Ook hoef je je niet aan te melden. Kom je langs, dan ontvang je bij de balie van het museum een keycoard. Er is de hele middag gratis koffie/thee  en water verkrijgbaar. En natuurlijk krijgen alle deelnemers nog een attentie mee naar huis. Je hoeft je niet aan te melden.

Parkeren

Kan je niet, nauwelijks of minder goed lopen dan kun je bij Kasteel Helmond gratis parkeren op het voorterrein met de vrolijk gekleurde vlaggen. Hier zijn geen speciale vakken gereserveerd, maar je mag hier gerust parkeren. Leg je invalidenkaart wel goed in het zicht.

Waar?

Het evenement vindt plaats in Kasteel Helmond, een van de locaties van Museum Helmond. Het kasteel ligt aan Kasteelplein 1, 5701 PP Helmond. Kijk hier voor de route.

 

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024