Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

3 oktober 2022 - 11:00 - 16:00

Locatie

gemeentehuis

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

GehandicaptenPlatform Venray (GPV)

Maandag 3 oktober onder het motto “Ervaar war zij ervaren” is er van 11.00 uur tot 16.00 uur een activiteit in en rond het Gemeentehuis in Venray, waarbij raadsleden, ambtenaren en Collegeleden de gelegenheid wordt geboden routes te lopen / te rijden alsof ze zelf de benoemde beperkingen hebben. Daarvoor zijn uitnodigingen verstuurd.

Met behulp van onder meer rolstoelen, rollators, brillen en ‘koptelefoons’ , enz. Onder begeleiding van zowel ervaringsdeskundigen als bestuursleden van de organisator (het  GehandicaptenPlatform Venray (GPV)). Het College heeft toegezegd in de middag deel te nemen.

Wat later in de maand (15 oktober 14.00 uur) organiseert het GPV, in samenwerking met het door hen recent opgerichte Oog café een vergelijkbare activiteit in het kader van de Dag van de Witte Stok. Waarbij ambtenaren, gemeenteraadsleden en het College-leden (met name de burgemeester is expliciet benaderd) worden uitgenodigd met een blinddoek en witte stok een route te lopen door het winkelcentrum cq voetgangersgebied (waar tot ons ongenoegen ondanks een – niet gehandhaafd – verbod volop wordt gefietst, en vele obstakels van winkels en horeca staan).
Ook weer opdat ze zelf ‘zien’ wat het probleem is, waar ze – in dit geval letterlijk – tegenaan lopen.

Voor wie?

Ambtenaren, Raadsleden, College van B. en W.
Aanmelding is niet nodig. Men kan gewoon binnen lopen.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024