Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

7 oktober 2023 - 11:00 - 14:00

Locatie

Grote Houtstraat

Provincie

Nederland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Ambassadeurs Toegankelijk Haarlem

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid willen de ambassadeurs van Toegankelijk Haarlem aandacht vragen voor toegankelijkheid in de breedste zin van het woord. Toegankelijkheid is namelijk echt niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Iedereen moet mee kunnen doen zonder daarbij letterlijk te stuiten op drempels of belemmeringen.

In de drukte van het dagelijks leven vergeten we vaak de uitdagingen van mensen met beperkingen. De activiteit ‘Ervaar de wereld van beperkingen’ nodigt valide mensen uit om kort te ervaren hoe het is om een fysieke beperking te hebben, zoals een rolstoel of een blindegeleidestok. Door alledaagse taken zoals het doen van boodschappen te proberen, worden deelnemers bewust van de obstakels die deze beperkingen met zich meebrengen. Dit creëert inzicht en stimuleert bewustwording over toegankelijkheid en inclusie en daar staan wij als ambassadeurs voor!

Durf jij de uitdaging aan? Dan zien wij je graag op zaterdag 7 oktober in de Grote Houtstraat ter hoogte van nummer 8 / Intertoys.
Ervaar zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten of ‘blind’ de drukke winkelstraat in te lopen. Het zal je ‘ogen’ openen!

 

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024