Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

7 oktober 2023 - 10:00 - 14:00

Locatie

ESA ESTEC in Noordwijk

Provincie

Zuid-Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

ESA ESTEC

De inschrijving is nu geopend voor alweer de 3e editie van de  ESA Open Dag voor mensen met een beperking. André Kuipers licht de ESA open dag voor mensen met een beperking toe in deze Promo-video.

De dag vindt plaats op zaterdag 7 oktober in het technisch centrum ESTEC van de Europese Ruimtevaart Organisatie in Noordwijk.

The ESA Open Day route is fully accessible

De locatie is het European Space Research and Technology Centre, ESTEC, de grootste ruimtevaart-instelling in Europa, waar bezoekers de kans krijgen om ingenieurs, wetenschappers en astronauten te ontmoeten en echte ruimtevaart-hardware te zien.

Het thema van dit jaar is ‘Science Fiction Gets Real’, waarbij wordt benadrukt hoe science fiction wetenschappers en ingenieurs heeft geïnspireerd om zich bij ESA aan te sluiten en eens denkbeeldige concepten om te zetten in wetenschappelijke feiten en echte instrumenten.

De bezoekersroute wordt zo ontworpen dat er om de 150 m rustplekken zijn met verfrissingen, en bezoekers kunnen kiezen of ze de hele route of een deel ervan willen volgen. Alle deuren van de route zijn standaard toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Ruimtevaart is voor iedereen!

Aanmelden kan via het inschrijfformulier.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024