Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

4 oktober 2023 - 14:00 - 15:30

Locatie

Wijnbouwcentrum Groesbeek

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Gemeente Berg en Dal

Wijnbouwcentrum, muZIEum en gemeente Berg en Dal openen je de ogen!

De gemeente Berg en Dal vindt toegankelijkheid voor inwoners en bezoekers belangrijk. Daarom doen we mee aan de Week van de toegankelijkheid. Veel mensen weten gelukkig niet wat het is om hiermee te maken te hebben. Je komt er vaak pas achter als jijzelf, een vriend(in) of familielid met een beperking te maken krijgt. En dat kan iedereen van de ene op de andere dag overkomen. Daarom openen wij samen met het muZIEum en het Wijnbouwcentrum je de ogen voor dit belangrijke onderwerp.

Ervaar het zelf!

Op woensdag 4 oktober om 14 uur kun je meedoen aan een beleving in het Wijnbouwcentrum in Groesbeek. Je gaat daar ervaren hoe is het om blind of slechtziend te zijn. Je krijgt een virtualrealitybril op en ervaart het zelf. Tegen welke obstakels loop je aan? En hoe los je deze op? Je kunt ook in gesprek gaan met één van de blinde en slechtziende gidsen. Zij kunnen natuurlijk als geen ander vertellen hoe het leven is zonder zicht.

Blind proeven

Tijdens de beleving wacht er nog een klein proeverijtje op je. Hoe kan het ook anders bij een Wijnbouwcentrum in hét Wijndorp Groesbeek…

Een toegankelijke gemeente

Samen met onze ondernemers en de ondernemersvereniging STER werken wij aan een toegankelijke bestemming. Bijvoorbeeld door toegankelijke routes te ontwikkelen. Een mooi voorbeeld hiervan is het familiepad bij het pannenkoekenrestaurant op de Duivelsberg. Maar ook door ondernemers bewust te maken van dit onderwerp. Bijvoorbeeld bij (bouw)plannen. Zo heeft Hotel Heuvelrijk in Groesbeek het Keurmerk Toegankelijkheid in ontvangst mogen nemen. Het toegankelijke aanbod hebben we voor de regio Rijk van Nijmegen gebundeld op www.zorgeloosopvakantie.nl.

Praktische informatie

Iedereen kan gratis meedoen aan de beleving.

Aanmelden: Er is plek voor 26 mensen. Meld je graag aan via m.norden@bergendal.nl. Ook kun je via dit e-mailadres meer informatie krijgen.
Datum en tijd: 4 oktober om 14.00 uur tot 15.30 uur. Je bent welkom vanaf 13.45 uur in het Wijnbouwcentrum.
Locatie: Wijnbouwcentrum Groesbeek, Bredeweg 2 in Groesbeek.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024