Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

7 oktober 2023 - 13:30 - 16:00

Locatie

Verhalenkamer Landgoed Willibrordus Heiloo

Provincie

Noord-Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Op locatie

Organisator

Stichting de buitenkans, Verhalenkamer Willibrordus

‘OVERWINNEN’ in de Verhalenkamer te Heiloo (Noord-Holland)

De verhalenkamer op Landgoed Willibrordus presenteert de boekpresentatie en de officiële opening van de fototentoonstelling ‘OVERWINNEN’ op 7 oktober 2023, 13.30 uur.

De boekpresentatie en tentoonstelling gaat over de kracht van tegenslag, de regie terug in eigen hand nemen en er alles uithalen wat erin zit. Angsten overwinnen. Doelen stellen. Uitdagingen aangaan. Mijlpalen vieren. Het terugvinden van zelfvertrouwen. Acceptatie. Mentale weerbaarheid. Eigenwijsheid. Positiviteit en levenslust. Wilskracht en doorzettingsvermogen. Het denken in mogelijkheden en kansen zien.

Kortom de mensen in het boek wisten opnieuw op te bouwen en leiderschap te tonen. De fototentoonstelling op basis van het boek laat zien hoe je tot gewenste resultaten komt, tegenslagen kunt overwinnen en helpt je na te denken over jouw eigen talenten.

De foto’s en de verhalen erachter inspireren anderen met hun wil om het leven te leven zoals zij dat willen in werk, in sport en als mens.

De boekpresentatie en aansluitende tentoonstelling OVERWINNEN is gebaseerd op een inspiratieboek/fotoboek.
Bedenker, regisseur, fotograaf en eindredacteur is Femke Oepts. Na een heftig fietsongeval – met een (tijdelijke) verlamming als gevolg – heeft zij langdurig gerevalideerd. Van dichtbij heeft zij gezien wat mensen, die in een rolstoel belandden, overwonnen hebben en de veerkracht die dat met zich meebrengt. De mooie, schrijnende, vrolijke, verdrietige, maar altijd inspirerende verhalen van revalidanten raakten haar en zo is haar wens ontstaan deze te bundelen in een boek en de onderliggende foto’s te exposeren. Voor meer informatie zie Overwinnenboek.nl

Aanmelden

U dient zich vooraf aan te melden voor de boekpresentatie en officiële opening fototentoonstelling op zaterdag 7 oktober a.s. per email: info@verhalenkamerwillibrordus.nl

Kosten: Vrijwillige bijdrage aan de deur

 

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024