Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

5 oktober 2020 - 11:00 - 12:00

Locatie

Online

Provincie

Zuid-Holland

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


Het VN-verdrag Handicap verplicht gemeenten sinds 2016 om samen met ervaringsdeskundige inwoners met een beperking te werken aan lokaal inclusiebeleid, ook wel de lokale inclusie agenda genoemd. De COVID-19 pandemie heeft veel impact gehad op de samenwerking tussen gemeenten en ervaringsdeskundigen.
In veel gemeenten is de samenwerking online gaan, met wisselend succes. Op sommige plekken blijkt dat dankzij digitale communicatiemiddelen de gemeente vaker en eenvoudiger bij beleidskeuzes met ervaringsdeskundigen kan overleggen. Voor mensen met een fysieke beperking is de drempel om te participeren digitaal soms letterlijk lager. In andere gemeenten gaat het online samenwerken juist stroef, bijvoorbeeld omdat de gemeente niet over geschikte digitale tools beschikt of omdat bepaalde ambtenaren of inwoners minder digitaal vaardig zijn.
Kleinschalige fysieke bijeenkomsten zijn een andere mogelijkheid om samen aan de lokale inclusie agenda te blijven werken. Hierbij is het de uitdaging om dit inclusief en verantwoord te organiseren.

Tijdens deze fieldlab-sessie staat de volgende vraag centraal:Hoe kunnen gemeenten en ervaringsdeskundige inwoners met een beperking samen aan een lokale inclusie agenda blijven werken in coronatijd?

Wilt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst? Doe dat dan via: https://werkenaaneenoverheid.pleio.nl/events/view/54479183/fieldlab-samen-werken-aan-een-lokale-inclusie-agenda-in-coronatijd

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024