Week van de Toegankelijkheid

#WvdT

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd

9 oktober 2019 - 10:00 - 13:00

Locatie

Kinderboerderij Eilandsteede (Park Transwijk)

Provincie

Soort activiteit (online en/of op locatie)

Organisator


OVER GENERATION GAMES UTRECHT

Dit najaar is het zover: op 9 oktober vindt de allereerste editie van de Generation Games in Utrecht plaats!

8 trainees van DisGover organiseren dit sportevenement in park Transwijk, door en voor inwoners uit de stad. Tijdens dit inclusieve sportevenement staat het verbinden van mensen uit verschillende generaties centraal. Waarom vinden wij dit belangrijk? Wij geloven dat door het mixen van generaties, er allerlei ervaringen, kennis en talenten worden gedeeld en (her)ontdekt. Hierdoor komen mensen nader tot elkaar en voorkomen we dat we elkaar uit het oog verliezen! Op een positieve manier komen maatschappelijke thema’s als inclusiviteit, sociale cohesie en het tegengaan van eenzaamheid onder de aandacht.

Deze ochtend zal in het teken staat van verbinding, kennisuitwisseling, sport, gezelligheid en ontmoetingen tussen mensen van allerlei verschillende leeftijden en culturele achtergronden.

Tijdens deze ochtend is er voor ieder wat wils; denk aan voetbal en korfbal, maar ook aan schaken, sjoelen en knutselen! Het event is al met groot succes in steden als Lausane, Oslo, Rotterdam, Mwanza, Salem en Budapest georganiseerd.

Week van de Toegankelijkheid – 7 t/m 12 oktober 2024